Blog
nov 06
De voordelen van ee n50-plusser

De 4 voordelen van een 50-plusser

Veel ondernemers zijn huiverig als het gaat om een 50-plusser in dienst te nemen. Maar de ervaring leert dat het in huis halen van ouder personeel juist veel voordelen geeft

1. Ze zijn loyaal

Willen jongere werknemers nog wel eens gevoelig zijn voor uitdagende aanbiedingen van buitenaf, een 50-plusser is meer honkvast en loyaal richting zijn werkgever. Nieuwe, nog uitdagender functies, of een hoger salaris, hebben op beginnende arbeidskrachten een veel grotere aantrekkingskracht dan de gepokt en gemazelde oudere werknemer.

2. Begeleidende rol

Omdat een 50-plusser al een flinke CV heeft opgebouwd, met de daaraan gelieerde kennis en ervaring, kan hij of zij dat gebruiken in de begeleiding van een jongere collega. En daarnaast heb je een heuse vraagbaak rondlopen die kennis overdraagt op de jongere garde. Zonder dat het jou als werkgever extra tijd en geld kost!

3. Werk en privé in balans

De balans tussen werk en privé hebben ze inmiddels prima op orde. Van oudere werknemers hoef je niet te verwachten dat ze lang afwezig zijn door een zwangerschap. Ze zullen niet plotseling halverwege een vergadering wegmoeten om een zieke zoon of dochter van de crèche te halen. En de tijd om vrij te nemen tijdens schoolvakanties is ook niet meer aan de orde.

4. Kennis en ervaring

Ook voor 50-plussers gaat mijn Vasenna methode op: nodig een 50-plusser gewoon eens uit voor een gesprek en je zult verbaasd zijn over hoe gemotiveerd, welwillend en 2018 hij of zij is. De hoeveelheid aan parate kennis is vaak groot. Door de jaren heen heeft een ‘oudere jongere’ een schat aan kennis en ervaring opgedaan. Vaak ook in verschillende functies en zijn ze op de hoogte van de laatste branche gerelateerde ontwikkelingen. Zo kan elke werknemer van boven de 50 een succes maken van je bedrijf!

 

Nadelen? Je kunt er, in vergelijk tot jongere werknemers, maar zo’n korte periode van genieten!