Blog
okt 02
Geschikte kandidaat

Op zoek naar een geschikte kandidaat

Vorige maand sprak ik een nieuwe opdrachtgever die op zoek was naar een geschikte kandidaat, maar door de bomen het bos niet meer zag. Het begon al met het opstellen van een profiel. Wat voor kandidaat zoeken we? Waar willen we dat zijn of haar expertise ligt?

Arbeidsmarkt

En nadat eindelijk de functie-eisen waren bepaald, kwam de volgende uitdaging alweer om de hoek kijken. Waar vind je tegenwoordig snel en doeltreffend de juiste mensen voor de juiste plek, ondanks de krapte in deze arbeidsmarkt? Brand je je vingers aan snel en goedkoop, met het risico dat je binnen afzienbare tijd weer op zoek kan naar een nieuwe kandidaat? Of ga je zelf op zoek in een wereld waar je eigenlijk de weg niet goed weet? Waar haal je kennis en kunde vandaan?

Zoeken naar de juiste facilitair professional kan soms maanden in beslag nemen en die tijd heb je niet altijd. Met minder wil je eigenlijk geen genoegen nemen, dus wie is dan de uitgelezen persoon om op redelijk korte termijn een specialist te hebben gevonden?

“Hoe doe jij dat toch, Ingrid”?

Netwerk

Mijn voordeel is dat ik al jaren met een ruime portefeuille onder de arm en een nog groter netwerk om mij heen, rondloop in de wereld van facilitaire dienstverlening. Ik ken de kortste weg naar de meest geschikte kandidaat en dat schakelt een heel stuk sneller dan een opdrachtgever die vaak niet weet waar ze moeten zoeken. En daarbij spreek ik dezelfde taal en ben daardoor een effectieve sparringpartner voor zowel de opdrachtgever als de werkzoekende.

Naarmate het gesprek vorderde, zag ik mijn gesprekspartner steeds meer ontspannen en ik bedacht me dat dit precies de reden is waarom ik met mijn werving & selectiebureau voor vaste en tijdelijke invulling in deze niche ben begonnen: verbindingen maken die er toe doen en waar mensen blij van worden!

Vasenna, Connecting Facility Experts…..