Blog
nov 05
Vasenna 'Outside the Box'

‘Outside the Box’!

Albert Einstein

Albert Einstein zei het al: Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg. Met andere woorden: als je niets veranderd, zal er ook niets veranderen.

En dat is precies hetgeen veel opdrachtgevers binnen de facilitaire branche doen, als ze op zoek zijn naar een kandidaat: hetzelfde als altijd! En laten we eerlijk zijn, een kandidaat die zich al eens heeft bewezen, zal niet snel een fout maken. Zo’n kandidaat zal volgens het beproefde recept de stappen uitrollen en het resultaat zal niet teleurstellend zijn. Maar of het vernieuwend is, is dan wel de vraag.

Kant en klaar

Dus waarom wil een opdrachtgever altijd een kandidaat, die helemaal kant en klaar is voor de functie en uit één en dezelfde branche afkomstig is? Zou het niet veel prettiger zijn als je een kandidaat uit het facilitaire werkveld kiest, die zich binnen jouw organisatie verder kan ontwikkelen? En hoe mooi is het dan als zo’n werknemer meegroeit met jouw onderneming? Daar heb je als opdrachtgever veel meer profijt van, omdat deze werknemer de uitdagingen op een andere manier aangaat en vaak met meer innovatieve oplossingen komt dan iemand die het kunstje al 6x heeft gedaan!

Als een kandidaat wel de competenties heeft, maar nog niet de ervaring van een routinier, geef hem/haar dan de kans om zich binnen jouw organisatie te ontplooien. Hij/zij zal vaak meer gedreven zijn om een project tot een goed einde te brengen.

Routine

Begrijp me niet verkeerd, routine is ook goed, maar als organisatie kom je verder met een goede combinatie van routine en nieuwe aanvliegroutes. En zoals ik al eerder zei (en Albert Einstein met mij): als je een nieuwe medewerker binnenhaalt die alles al kan en eerder heeft gedaan, dan krijg je meer van hetzelfde terwijl je als organisatie ook verandert en verder wil groeien.

Outside the Box!

Denk eens als organisatie ‘Outside the box’! Spar hierover met je recruiter en je zult versteld staan hoeveel facilitaire experts er buiten de gebaande paden te vinden zijn. Geloof mij: het kan je zoveel meer brengen om een kandidaat binnen te halen met andere inzichten. En hoe verrassend zou het zijn als zo’n werknemer skills heeft, die jij als opdrachtgever heel goed kunt gebruiken, maar waar je nog niet eens bij hebt stilgestaan? Sterker nog: door die skills in te zetten, gaat je bedrijf groeien. En blijkt dat deze kandidaat innovaties door kan voeren, die een verbetering in kwaliteit en tijd opleveren. En dat levert uiteindelijk alleen maar kostenbesparing op!

Beste opdrachtgever, ben je op zoek naar een facilitaire kandidaat, maar wil je graag eerst eens van gedachten wisselen over de vele mogelijkheden? Vasenna, Connecting Facility Experts staat helemaal klaar voor een sessie ‘omdenken!